Kućna odvodnja

Dobar savjet za dobar odvod

Sigurnosni otvor: kod planiranja uzlaznog cjevovoda ne zaboraviti otvor za pregled! Ako zaista dođe do nekakve smetnje, jednostavno i brzo ju ukloniti uz pomoć Marley HTRE cijevi za čišćenje.

Nagibi: Pridržavanje zadanih vrijednosti će Vas poštedjeti problema. Jer, ako je nagib prevelik, postoji opasnost da će voda preliti preko krutih tvari te začepiti odvod. To se ne mora dogoditi!  Zbog toga se dovodne cijevi ugrađuju u okomiti žlijeb kanalizacijskih cijevi pod kutom od  87°, što daje nagib od samo 3°! To vrijedi za odvojke jednakih promjera kao i za  smanjene odljeve.

U ostalom: kraj spojnice uvijek pokazuje smjer iz kojeg voda dolazi!

Kanalizacijske cijevi morate polagati s laganim nagibom. Na taj način cijev prima dovoljno zraka i stvara slabu buku.

Izjednačavanje dužina: važno kod polaganja HT cijevi: promjene temperature mogu dovesti do širenja materijala. Kako cijev ne bi postala napeta, potrebno joj je malo slobodnog prostora. Taj prostor se može dobiti bez problema: nakon spajanja jednostavno opet izvući oko 1cm cijevi iz spojnice. To će biti dovoljno!

Tko skraćuje mora i nakositi:

Kod HT i KG cijevi se za vrijeme proizvodnje krajevi cijevi lagano utisnu  kako bi se jednostavnije montirala. Kada se režu po mjeri, olakšat ćete si montažu tako što ćete ih potom uporabom turpije lagano nakositi. Cijevi ćete zatim bez problema spojiti uporabom lubrikanta.


Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

Marley Deutschland

Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: