Tehnologija provjetravanja

Riješite se podrumske plijesni

To baš i ne volimo: plijesan u podrumu nije dobra kako za zdravlje tako ni za građevinu. Ali odakle se stvora?

Ako nisu u pitanju nedostatci građevine, vjerovatno je uzrok slaba izmjena zraka. U podrumu se zrak hladi, vlaga se povećava i taloži na zidovima i stvara hranjivu podlogu za plijesni.

Pomaže hladno puhanje: kako biste ju izbjegli, važno je prozračivati podrum s hladnim zrakom što je više moguće jer takav zrak sadrži vrlo malo vlage. Za „isušivanje", u podrum možete potisnuti svjež zrak korištenjem cjevnog ventilatora. Najbolje je učiniti to noću, kada je vanjski zrak hladan, i to pomoću vremenskog sklopa. Na taj način  će novi „suhi“ zrak zamijeniti vlagu i spriječiti nastanak plijesni!

Čisto: siguran priključak za sušilicu rublja

Vlakanca: u sušilicama za rublje se već nalaze sita za vlakanca, ali unatoč njima, dio vlakanaca svejedno odlazi u zrak. Tako dolazi do polaganog začepljenja cijevi za odvod zraka, što dugoročno može utjecati na rad sušilice rublja.

Kako biste očuvali sigurnost funkcionalnosti sušilice, preporučujemo uporabu rešetke kao vanjskog poklopca koja bi uklanjala nečistoće. Još jedan savjet: ovdje bi odlična bila napa odlaznog zraka i samopotezan poklopac!

Kada puše hladno iz kuhinjske nape…

Za smrznuti se: pretpostavlja se da kuhinjska napa za vrijeme rada ima zidnu uvodnicu. To znači prekid izoliranog građevinskog omota. Dok god napa radi sve je super. Ali za vrijeme „stanke“, dolazi to promjene tlaka u kući, čime se usisava hladan zrak. Dovoljno je otvaranje jednih sobnih ili ulaznih vrata i već je hladno.

Kako biste smanjili ulazak hladnoga zraka, pored nape za izlaz zraka, s vanjske strane montirajte nepovratni poklopac izravno na unutarnji zid. Tako „priključen“ potporanj zraka u zidnoj uvodnici posjeduje odlično izolacijsko djelovanje te zadržava toplinu u kući.


Sie möchten diese Information mit anderen teilen?

Marley Deutschland

Ich möchte diese Informationen über einen Social Network- oder einen Bookmark-Dienst teilen: